Energetische behandeling

Energetische behandeling
Vanaf 1997 geef ik energetische behandelingen met reiki, edelstenen, chakra’s, ankh en de lemniscaat. Door deze behandelingen wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Je energie wordt verhoogd, zodat er meer balans komt tussen lichaam, geest en de ziel. 

Reiki
Het woord betekent: universele levensenergie. Het is de kracht die de hele schepping doordringt. Het is deze energie waarin we één geheel zijn met elkaar en met de schepping. Ze bepaalt onze vitaliteit. Door allerlei oorzaken raken al heel vroeg energie kanalen geblokkeerd. Dit kan zich uiten in lichamelijke, emotionele en mentale storingen. Reiki is een methode waarmee de verbinding met onze levensenergie weer hersteld wordt, zodat deze weer gaat stromen. Reiki ontgift en reinigt, het geeft ontspanning en brengt lichaam en geest in balans. Ik leg mijn handen in bepaalde posities op het lichaam om de levensenergie beter te laten stromen. Je mag je kleding hierbij aan houden.

                                                                 Reiki symbool

Edelstenen
Iedere edelsteen heeft zijn eigen energie frequentie en deze kun je inzetten om energieblokkades op te heffen. Bij een klacht kun je de edelstenen zoeken die hier het beste bij resoneren. Wanneer je een edelsteenlegging ondergaat kun je de werking van de edelstenen meteen voelen. Als je bijvoorbeeld teveel in je hoofd zit, kan het zijn dat je yin (vrouwelijke) en yang (mannelijke) energie uit balans is. De edelsteen Sodaliet kan er dan voor zorgen dat de yin en yang energie weer in balans komen. Als iemand veel verdriet heeft kan Rozenkwarts worden ingezet zodat het verdriet vrij gegeven kan worden. Er is ook een edelsteenlegging voor de overgang en ook voor heel veel andere klachten.

 

                                                   Sodaliet                       Rozenkwarts 

Chakra’s
Voor een energetische behandeling pendel ik de chakra’s uit om te kijken of deze in balans zijn. Als een chakra uit balans is kan het zijn dat de chakra erboven en eronder ook uit balans zijn. Het is belangrijk dat de chakra’s onderling met elkaar samen werken. De chakra’s moeten zo open staan op de wijze die hoort bij de ontwikkeling van de persoon. Tijdens een energetische behandeling breng ik mogelijke blokkades in de chakra’s in balans. Dit kan doormiddel van het geven van reiki, de inzet van edelstenen en de ankh. Tevens geef ik advies over kleuren in de voeding en van kleding.

                                                                             Keelchakra

Ankh en de lemniscaat
Tijdens een behandeling werk ik met twee ankhs en een lemniscaat. Ze zijn van koper gemaakt en dat heeft een helende werking op stress. De ankh is een krachtig instrument. Het is de sleutel van het leven. Met de ankh kan ik blokkades los maken zodat de energie weer gaat stromen. Met de ankh ga ik daarna de chakra’s in balans brengen. Het gaat om de intentie en de concentratie om samen te werken aan een doel, zodat het zelf herstellend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Ik heb een liefde voor de ankh en de kennis van Atlantis, Lemurie en Egypte. Het is een verrijking van mijn leven en dit wil ik graag delen met andere mensen. Het kan je leven in verandering zetten. Het kan een (her)connectie maken met het diepste van je ziel. Dat is de energie van het hier en nu. Dus luister naar je intuïtie en gevoel want dat wijst je de weg hier op aarde. 

                                                            Anks en Lemniscaat

Geboorte- of zielsklik
De geboorteklik is het moment waarop jouw ziel verbonden wordt met je fysieke lichaam.  

Bij de geboorte kunnen er verschillende oorzaken waarom de geboorteklik niet plaats vindt, bijvoorbeeld door een keizersnede of door het afstaan van een kind enz. In het leven van iedereen gebeuren er soms moeilijke dingen. Het kan zijn dat op het moment dat er iets ernstigs gebeurt in je leven, jij je zielenleven in de steek laat. Je kunt dan problemen krijgen met je eigen identiteit. 

Als jij er open voor staat om alsnog de geboorte- of zielsklik te willen ondergaan, dan kan ik dit ritueel in de behandeling toepassen. Deze zielsklik kan de energie in jou veranderen tot wie je werkelijk bent. Bij mij mag je zijn wie je bent. 

Afstandsbehandeling
Soms kan het zijn dat je geen mogelijkheid hebt om te komen voor een behandeling. In dat geval kan ik een energetische behandeling op afstand doen. Hier worden dan persoonlijk afspraken over gemaakt voor en na de behandeling. 

                                                                  De God Thot

Lemniscaat
De lemniscaat staat voor yin en yang energie, voor boven en onder, voor bewust en onbewust.

Als iemand met zijn of haar energie teveel naar de buitenwereld is gericht kan het zijn dat iemand de bocht uitvliegt in het leven. Als iemand teveel naar binnen is gericht met zijn of haar energie kan het zijn dat iemand vast loopt in het leven. De wereld wordt steeds kleiner en mogelijk dat iemand het licht niet meer ziet in zichzelf. De lemniscaat is het oneindigheidssymbool van het leven. De energie draait eindeloos door. Het is fijn als je balans kunt ervaren tussen je binnen wereld en buitenwereld, je hart en je hoofd, je bovenlichaam en onderlichaam. Tijdens de energetische behandeling leg ik de lemniscaat even op de voorkant en even op de achterkant van het lichaam om de balans te activeren. 

Wat doe ik allemaal met de Ankhs:

Energetische behandelingen
Energetische afstandsbehandeling
Het neutraliseren van voedsel
Een ochtend en avond ritueel
Zelfbehandeling

Energetische behandeling kost € 32,-

Energetische afstandsbehandeling kost € 27,-

Een behandeling duurt ongeveer een uur en gaat op afspraak.

Contra indicaties:
Koorts
Infectieziekte
Flinke verkoudheid
Griep
Ontstekingen
Kanker

De klachten kunnen door de behandeling erger worden. Pacemaker, door het werken met de Ankh tijdens een behandeling kan het ritme van het hart verstoord worden. Deze lijst is niet volledig, neem contact op bij vragen en vermeld in alle gevallen eventuele overige medische klachten, gebruik van medicatie en bijzonderheden die van toepassing zijn op uw/jouw situatie”

Workshops: zelf werken met de Ankh

Annelies van Heijst
Heiloostraat 515
2547 KN Den Haag

06 28648168
anneliesvanheijst@icloud.com

Handmade smudge