Over Annelies van Heijst

Vanaf eind jaren 90 houd ik me bezig met: Astrologie, Tarot, Reiki en Seichem. Later heb ik de opleiding: werken met Edelsteen therapie en werken met Chakra therapie gevolgd.

Persoonlijk vind ik het heel fijn om nieuwe dingen te leren. Ik ben altijd wel bezig met een of andere studie. Wat ik geleerd heb combineer ik met elkaar in mijn behandelingen.

Sinds een aantal jaar geef ik ook allerlei workshops en cursussen. Ik vind het leuk om mijn kennis te delen met anderen mensen. Interactief bezig zijn met elkaar.

Ieder mens moet zichzelf kunnen zijn en blijven. De ruimte hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen en gestimuleerd worden zodat het beste in jezelf naar boven mag komen.

In stilte met mijn beuk.

Gezondheid: ons lichaam is onze tempel en vraagt aandacht. Het is je jas voor het leven waarvoor je moet zorgen en waar je zuinig op moet zijn. Het lichaam heeft voeding nodig zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. In de huidige voeding zitten mogelijk erg veel stoffen die het lichaam niet kan verteren. biologische voeding krijg je meer energie. Als je een bv bloedgroepen dieet volgt zul je merken dat je lichaam beter gaat functioneren. Er zijn voedingsstoffen die heilzaam of neutraal zijn, of die je moet vermijden. Op deze manier wordt je energie verhoogd.

Spiritualiteit: maak dagelijks verbinding met je eigen geestkracht. Eten en drinken en op tijd rusten, slapen is belangrijk. Maar we hebben dagelijks ook onze geestelijke voeding nodig. Onze geest moet uitgedaagd en geprikkeld blijven worden. Het aardse leven is natuurlijk belangrijk, maar het spirituele leven is dat ook. Wees je hier bewust van. Als we aan beide geen of niet genoeg aandacht besteden verdorren we als een droge bloem. We raken verwijderd van onze eigen kern.

Dromen: iedere droom heeft zijn eigen betekenis. Jij bent degene die het best weet wat je dromen je willen vertellen. Het is bijzonder interessant om je dromen een aantal dagen of weken bij te houden. In 2015 heb ik 6 droomsessies gedaan bij een therapeut in opleiding volgens Carl Jung. In deze dromen kwam naar voren dat ik alleen maar met mijn werk bezig was. Ik had een fulle-time job en nachts droomde ik alleen maar van mijn werk. Ik was dus dag en nacht met mijn werk bezig. Hier werd ik niet vrolijk van. Toen ik mij hier bewust van werd ben ik na gaan denken, wat ik eventueel leuk zou vinden om gaan doen als hobby. Tekenen kwam hier uit voort. Ik heb toen wat tekenspullen aangeschaft. In 2016 en 2017 ben ik een jaar naar de Kleine Tiki in Breda geweest. In dat jaar ben ik bezig geweest om te kijken welke techniek en welk materiaal er het beste bij me paste. Het werken met pastel heeft mijn voorkeur hierdoor gekregen. In dat jaar heb ik ook een doel voor mezelf gesteld en dat is mijn eigen symbolen kaarten tekenen en hier readings mee geven. In middels heb ik 210 kaarten getekend ter grote van een a4tje. De tekeningen zijn heel herkenbaar voor mensen. Zo kun je doormiddel nieuwe inzichten van je dromen nieuwe wegen in gaan slaan die je verder brengen in je persoonlijke ontwikkeling.


Opleidingen:

 • Het Boek der Geheimen (2023-
 • Master Angelology (2023)
 • The Angel Codes (2022)
 • Ankh I,  II, III (2022)
 • Sorag, Werken aan je spirituele ontwikkeling (2018)
 • De Kleine Tiki, Kunstzinnig dynamisch coachen (2016-2017)
 • Sorag, Werken met Chakratherapie (2014-2015)
 • Sorag, Werken met de Tarot (2014)
 • Sorag, Werken met Edelsteentherapie (2013–2014)
 • Joyce Hoen Medische astrologie (2011-2012)
 • LOI basiskennis Management – ISBW Middle Management 1 op HBO niveau  (2005-2007)
 • Traditionele Martinisten orde, Associé (2006)
 • Antiquus Musticusque Ordo Rosae Crucis (2003-2006)
 • Basis en vervolgopleiding Hypnose /NLP (2001)
 • LOI – Natuurgeneeskunde, Fytotherapie, Homeopathie, Hydrotherapie (2001-2002)
 • Tera – Mai™ Reiki & Seichem Master (1996 – 1999)
 • Herwaarderingscounselen Harvey Jackins, USA (1993 – 1996)
 • Ontspanningsmassage (1995)
 • AST Tilburg, Martin Hermes & Jerome Corse (1992 – 1994)
 • Privé-les van een medisch astroloog (1989 – 1991)