Weegschaal

van 23-09 tot en met 23-10

De karakter eigenschappen van een Weegschaal zijn:

De energie van de Weegschaal is naar anderen gericht. Ze zijn sociaal en ze zijn het beste op hun gemak in relatie tot anderen. Pas dan kan de energie echt stromen. Daar zit een soort afhankelijkheid in. 

De behoefte om altijd samen te zijn met anderen mensen. Of om samen altijd iets te doen met anderen. Als ze alleen zijn missen ze iets, of blokkeren ze. Venus hoort bij het teken Weegschaal, de planeet van de liefde en romantiek. Dit kan mogelijk centraal staan in het leven van de Weegschaal. Een Weegschaal wil zich verbinden met anderen mensen.

De Weegschaal kunnen blijven wikken en wegen zal ik dit wel of zal ik dit niet doen. Een beslissing nemen kan erg veel tijd kosten. Wat een versnippering van energie kan zijn omdat er geen besluit wordt genomen.

De Weegschaal houdt van rust, vrede en harmonie. Ze kunnen conflict vermijdend zijn. De problemen onder de mat vegen, net doen of er niets aan de hand is. Het element lucht, het denken en communiceren hoort hierbij. Problemen bespreken is een leerproces. Altijd de lieve vrede bewaren lukt niet en wat er onder de mat ligt komt er vroeg of laat toch weer onderuit.

Ze zijn diplomatiek en onpartijdig. Als je aan een Weegschaal vraagt om een keuze te maken voor zichzelf kan dit moeilijk zijn. Omdat de Weegschaal de mening van de ander vaak doorslaggevend vindt.

De Weegschaal houdt van mooi zijn en schoonheid. Dit kan zich uiten in zich mooi kleden en verzorgen. Of op het gebied van kunst en mooie dingen in huis. Alles is dan mogelijk mooi op elkaar afgestemd.

De nieren horen bij de Weegschaal. Drink voldoende water, zodat de nieren goed worden gezuiverd. De Weegschaal is een lucht teken dat betekend dat het element water het gevoel en de emoties ondergeschikt zijn. Wanneer de Weegschaal alles blijft rationaliseren kan het zijn dat er problemen met de nieren of blaas ontstaan. Wanneer er balans is tussen ik en de ander heeft dit een gunstig effect op de blaas en de nieren.