Waterman

van 19-01 tot en met 18-02

De karakter eigenschappen van de Waterman zijn:

Het teken Waterman is een luchtteken waarvan de energie naar binnen toe gaat. Problemen worden eerst zelf van binnen verwerkt voordat men hiermee naar buiten toe komt. De Waterman is vriendelijk, heel humaan en sociaal. Ze zijn vredelievend. Ze hebben de vrijheid nodig om te kunnen wat ze graag zelf willen doen. Ze willen niet begrenst of beperkt worden door anderen mensen. Ze hebben ruimte nodig. Gebondenheid in vrijheid. 

De Waterman kan zich uitstekend voelen met een latrelatie. Watermannen hebben iets meer met kameraadschap of een maatjes gevoel.

Een Waterman is grensverleggend. Ze zijn rebels en vrijheid strijders. Ze zijn eigenzinnig en vooruitstrevend. Als een Waterman om advies vraagt dan luistert men wel, maar gaat lekker toch zijn of haar eigen gang. Mentaal zijn ze sterk en hebben vaak goeie uitvinders ideeën.

Het denken overheerst de emoties. Het rationaliseren van emoties kan de Waterman rusteloosheid en stress geven.

De planeet Uranus heerst over het teken Waterman. Als de Waterman zich beperkt voelt kan het zijn dat hij onberekenbaar, onvoorspelbaar of opstandig wordt. Je moet de Waterman niet claimen. Dat de richting ineens 180 graden veranderd als bliksem bij een heldere hemel. Lekker dwars liggen om eigen idealen na te jagen.

Watermannen kunnen er soms extreem uitzien door een andere kleur haar als de gewone haar kleuren. Extreem in kleding etc. Ze kunnen mode trendsetters zijn.

Ze kunnen een sterke paranormale aanleg hebben. Intuïtief soms al weten wat er gaat gebeuren. Telepathie, informatie opvangen voordat men belt of het zich aandient.

Het kunnen mensen zijn met een talent voor een bepaalde techniek. PC, internet, wetenschap, etc.

De onderbenen horen bij de Waterman, gevoelig zijn voor kramp of oedeem. Het onwillekeurig zenuwstelsel kan snel overbelast zijn door stress of emoties. O.a. emoties leren uiten. Mediteren om lichaam en geest tot rust te laten komen.