Vissen

van 19-02 tot en met 20-03

De karakter eigenschappen van de Vissen zijn:

De Vis is iemand die met iedereen mee zwemt en op zoek is naar zijn of haar eigen identiteit. Het zijn mensen – mensen. Het leed van anderen kan de Vis zwaar aantrekken. Het is goed om mee te leven en niet mee te gaan lijden met anderen, want dan veranderd het lijden in persoonlijk lijden. De Vis voelt de stemmingen van anderen haarfijn aan. Wat een probleem kan zijn in het onderscheiden of het iets van zichzelf is of van anderen. De energie van de Vis is beweeglijk zowel naar binnen als naar buiten toe gericht. Ze zijn introvert aangezien de Vis leeft in de onbewuste wereld. Ze zijn verbonden met het kosmisch geheel.

Neptunus is de heerser van het teken Vissen. Vissen leven in een droomwereld. Heeft niets met de realiteit te maken. Ze kunnen chaos en verwarring scheppen voor anderen of voor zichzelf. Ze hebben een sterke fantasie en zijn erg creatief. De Vis is sterk beïnvloedbaar. Doordat ze in het onderbewuste leven met hun gedachte kunnen ze geheimzinnig of mysterieus over komen op andere mensen. Het zijn idealisten.

Ze kunnen zich opofferen ten opzichte van andere mensen zoals moeder Theresa. Als de werkelijkheid van de huidige wereld hun teveel wordt kan het zijn dat ze deze werkelijkheid willen ontvluchten door een of ander verslaving. Dit kan van alles zijn, vluchten in alcohol, drugs, medicatie, tv, gamen, snoepen, etc. Het gevolg daarvan is dat ze dingen vergeten.

Spiritueel sterk geestelijk gericht zijn. Eenheid zoeken met het goddelijke. Door meditatie, muziek, afzondering. Doordat de Vis in een ander bewustzijn fase leeft, worden daar de creaties geboren betreft muziek, kunst. De Vis is sterk verbonden met de natuur.

De Vis is sfeergevoelig en houdt van romantiek en lekker geurtje en fijn muziekje. Als het maar zacht is. Liefde, of te wel onvoorwaardelijke liefde, barmhartigheid en mededogen is waar de Vis voor gaat.

De voeten horen bij de Vissen. Als je een Vis bent zorg goed voor je voeten en draag goede schoenen. Klachten aan je voeten zijn symbolisch voor dat je mogelijk teveel voor anderen mensen uit zou kunnen sloven. Begrens jezelf. Bloedarmoede komt vaak voor bij de Vissen, extra ijzer kan nodig zijn.