Steenbok

Van 22-12 tot en met 19-01

De karakter eigenschappen van de Steenbok zijn:

De Steenbok is een aarde teken en de energie is praktisch naar buiten gericht naar andere mensen toe. Saturnus is de heerser van het teken Steenbok. 

Het teken Steenbok houdt van structuur, regels, orde en verantwoordelijkheid. Het zijn perfectionisten, goed is niet goed genoeg. 

Ze zijn erg ambitieus en gedreven. 

Steenbokken kunnen veel naar zich toe trekken en dat komt dat ze de gedachten hebben van: als ik het zelf doe dan wordt het doorgaans beter gedaan als ik het door een ander laat doen. Daardoor kunnen ze zichzelf overwerken. 

Ze kunnen streng voor zichzelf zijn. Vaak zijn ze niet flexibel en kan hun houding star zijn.

De Steenbok houdt van begrenzing, wat een probleem kan zijn als je iets ontgroeid bent. Soms moet je grenzen verleggen om verder te kunnen komen in het leven.

Steenbokken houden van op tijd komen. Ze functioneren het beste volgens een bepaalde structuur. Werken met een tijdschema past bij de Steenbok. Bijvoorbeeld we eten zo laat. Ik moet zo laat bij die en die zijn. Dit verwachten ze ook van anderen.

Het zijn gezaghebbers, zoals politie, in uniform die bij de Steenbok horen. Dit kan de Steenbok aantrekken in zijn netwerk, ook al hebben ze deze functie niet het kan zijn dat ze zich als gezaghebber moeten optreden. Ze werken via orde, wetten en regels. Steenbokken zijn doorgaans betrouwbaar. Ze hebben een sterke inzet. Het zijn harde werkers en werken systematisch. De Steenbok is gedisciplineerd.

De Steenbok houdt doorgaans van soberheid en men kan zich op zijn tijd afzonderen. Dit kan overslaan in eenzaamheid en somber of pessimistisch gedrag.

Wanneer de Steenbok te star wordt kunnen er klachten ontstaan met de huid, haren, nagels, tanden, botten, knieën. De Steenbok heeft aangeleerd om de emoties niet te uiten. Dit kan een weerslag hebben op de gezondheid in de vorm van reuma. Emoties leren uiten is belangrijk. Tranen zijn puur gif en afvalstoffen. Een dieet aanhouden, minder dierlijk eiwitten eten.