Schorpioen

van 24-10 tot en met 22-11

De karakter eigenschappen van de Schorpioen zijn:

Schorpioen is een waterteken en de energie is vast naar binnen gericht, een binnenvetter. Het gevoel en de emoties van een Schorpioen zijn intens diep, heftig en kwetsbaar. Toch zal je als buitenstaande daar niet veel van merken want de Schorpioen geeft zichzelf niet bloot. Ze zoeken de kern en gaan de diepere lagen in. Pas als de onderste steen boven is heeft de Schorpioen rust.

Ze kunnen scherp uit de hoek komen. Geven rake opmerkingen. Voelen onbewust de emoties van anderen mensen haar fijn aan.

De planeet Pluto hoort bij het teken Schorpioen. De kleuren van de Schorpioen zijn vaak zwart of wit, anderen kleuren bestaan niet. Het is alles of niets in het leven. De Schorpioen leeft doorgaans geen rustig leven. Hun leven bestaat mogelijk uit uiterste. Een extreem leven. Het thema leven en de dood kan een rode draad zijn in hun leven. 

Het is los leren laten en opnieuw beginnen. Wat een leerproces kan zijn voor de Schorpioen.

De Schorpioen kan in aanleg erg jaloers zijn en in negatieve zin destructief, vernietigend als hem of haar onrecht wordt aangedaan. Gewelddadigheid is niet uitgesloten. Dit kan ook psychisch geweld zijn, of manipulatie. De herfst, het vallen van de bladeren is een natuurlijk proces ieder jaar. 

Wanneer de Schorpioen het los laten niet kan, kan dit een weerslag hebben op geslachtsdelen en op de darmen. Men kan dan klachten krijgen van verstoppingen of ontstekingen in dit gebied.

Om balans en evenwicht te behouden in het leven, mag de Schorpioen zijn energie regelmatig transformeren. Het iedere dag opnieuw geboren worden en weer tot leven komen. Wat je ontgroeid bent los leren laten. Wrok en haat tegen anderen, die je jaren vast houd, kost energie en het lijdt tot zelfdestructie.

In positieve zin kun je met mensen met een sterke Schorpioen invloed hele fijne en diepe intense gesprekken hebben. Dit is een mooie kwaliteit van de Schorpioen. Een mooie eigenschap die hoort bij een psycholoog – psychiater of andere hulpverlener.