Maagd

van 23-08 tot en met 22-09

De karakter eigenschappen van de Maagd zijn:

Ik zie de mier als symbool voor het sterrenbeeld Maagd.

De Maagd is een aarde teken. 

Dat betekend dat De Maagd heel ijverig praktisch en nuchter van aard is. Wat de Maagd doet moet vooral nuttig zijn en nut hebben. 

Ze kunnen verlegen en bescheiden over komen op anderen mensen. Wat kil of afstandelijk. Ze zijn heel de dag druk in de weer net als Truus de Mier ik moet nog dit en ik moet nog dat doen vandaag. 

Ze zijn heel dienstbaar en nederig naar anderen toe. Ze hebben een aanpassende houding zoals moeder Theresa. Altijd maar klaar staan voor anderen. Altijd behulpzaam zijn voor anderen mensen.

De planeet Mercurius hoort bij het teken Maagd. Ze zijn goed in het praktisch analyseren en om zaken te ordenen. Het zijn zakelijke vak fanaten. Maagden kunnen erg kritisch zijn, vaak te kritisch. Boekhouders, accountants, modevak, breien, borduren, schoenen, tandartsen etc. Vaak hebben ze ambachtelijke kwaliteiten en hebben ze oog voor details. Het zijn perfectionisten.

Ze zijn pietje precies en kunnen bezig zijn met hele kleine piet luttele dingen. Ze houden er van dat alles erg schoon is. Dat wil niet zeggen dat ze zelf graag schoon maken. Soms kan dit uiten tot een bepaalde soort van smetvrees. Hygiëne is van groot belang.

Ze kunnen zich erg druk maken over de kleinste dingen. Van een mug een olifant maken is een bekende uitdrukking. De Maagd is een beweeglijk teken, ze zijn flexibel, de energie is naar anderen en naar zichzelf gericht. Ze kunnen zich snel aanpassen en praktische oplossingen zoeken.

De spijsvertering hoort bij de Maagd. Zuivere voeding, zoals voeding zonder geur, kleur en smaakstoffen daar reageert de spijsvertering van de Maagd beter op. Zo natuurlijk mogelijk eten. Niet teveel dierlijke eiwitten per dag tot je nemen. Anders kan dit een weerslag hebben op de spijsvertering.