Kreeft

van 22-06 tot en met 22-07

De karakter eigenschappen van de Kreeft zijn:

De Kreeften zijn emotioneel heel erg gevoelig (soms overgevoelig) en kwetsbaar. Ze kunnen zich terughouden opstellen, de kat uit de boom kijken. De Kreeft neemt de onderstromingen van anderen in zich op. Dit kan de stemming van de Kreeft zelf sterk beïnvloeden. 

Pas als zij zich veilig voelen in hun omgeving zullen zij zichzelf laten zien. Het zijn over het algemeen zeer zorgzame types.

Het zijn echte familie mensen. De Kreeft vind het erg leuk om zo nu en naar familie foto’s te kijken. Ze hebben over het algemeen een zeer sterk geheugen. De Kreeft leeft mogelijk meer in het verleden, terug kijkend naar wat er allemaal gebeurd is.

Kreeft kinderen zijn vaak in de buurt van hun moeder. Dat voelt veilig. Kreeft mannen zoeken een moederlijk type partner. Mensen met een sterke Kreeft invloed willen de andere bemoederen en beschermen. Soms zijn ze dan over beschermd. De Kreeft kan zich afhankelijk opstellen ten op zichten van anderen. Bij moeder aan de rokken hangen.  Ze zijn vasthoudend en mogelijk soms onbuigzaam.

Soms kan de Kreeft manipulatief en bezitterig zijn. Zijn directe omgeving moet veilig en geborgen zijn, zoals zijn huis, plaats, land. Thuis bij het gezin of bij de familie daar voelt te Kreeft zich thuis. De Kreeft houdt van gezelligheid maar is zelf niet altijd optimistisch. 

Nostalgie, spullen uit groot moeders tijd, van opa of oma. Ze hebben een rijke fantasie. Sommige Kreeften vinden het verzamelen van het een of ander erg leuk, wat soms kan uitmonden tot een grote verzamelwoede.

Zorgen staat centraal voor de Kreeft. Mogelijk graag voor kleine huisdieren zorgen.

De Kreeft mag leren om zijn of haar kwetsbaarheid te tonen. Als de Kreeft zich niet kan uiten kan dit een weerslag op de maag hebben. Bij voorkeur zachte spijzen eten en scherpe kruiden vermijden.